Ultima Radio

Ultima Radio is het derde album afkomstig van het label Akai47 Records uit Hamburg. Het is de thuisbasis van rapper Slowy en producer 12Vince die dit label samen hebben opgericht om hun muzikale ingevingen de wereld in te kunnen slingeren. Samen hebben ze al gewerkt met verschillende grootheden uit de underground scene van Duitsland en ook op deze plaat staan dan weer namen zoals Dennis Real of Edgar Wasser.

 

De sound is oldschool, harde kicks en felle snares wisselen elkaar ritmisch af. Het geluid van de legendarische MPC 2500 is te herkennen en de vibe zal menig fanatiekeling een nostalgisch gevoel geven als ze naar deze plaat zouden luisteren. Veel mensen zouden het als een achtergebleven sound beschrijven, maar populaire muziek maken is nooit iets dat Slowy & 12Vince van plan waren te maken. De mogelijkheid om van je muziek te leven is verraderlijk volgens hen, snel worden compromissen gesloten en uiteindelijk ben je niet meer bezig met de sound van je die zo erg hield. De twee duitse heren hebben daarom altijd geprobeerd onafhankelijk te kunnen leven van de muziek, om zo dat te kunnen produceren waar zij zo van houden.

 

De plaat beschrijft goed de huidige status van de Duitse hip-hop scene, waar iedereen op elkaar wil lijken en kontjes likken voor een platencontract geen afzonderlijke verschijnselen meer zijn. Slowy gaat hier met harde punchlines tegenin en probeert Rap-Duitsland te bekeren. Het is een album dat ook zonder kennis van de duitse taal interessant is om te beluisteren, rap & beats spelen melodisch op elkaar in.

 

Luister hier naar het album Ultima Radio:

 

Leave a Comment