Irie Weergang

De 38-jarige turntablist Irie Weergang uit São Paulo is de oprichter en inspiratie achter Doowutyalike. Met een geschiedenis als wereldkampioen DMC Visual DJ in 2015 en meervoudig kampioen in het Nederlandse DMC Championship grijpt Deejay Irie nu zijn kans om zijn liefde voor muziek te uitten in de vorm van Doowutyalike Radio. Samen met Jelger Staal en Lukas Galisch zorgt hij elke woensdag voor een show om regionaal en onderbelicht talent uit de Hiphop scene naar de luisteraars te brengen.

 

Deze turntablist van topniveau is al sinds 1998 bezig in toernooien en wedstrijden de beste te zijn en zichzelf constant te overtreffen. Zijn muziekstijl is all over the place; mashups van een lijst van genres zoals hip hop, reggae, soul, funk en rock om er maar een paar te noemen. In zijn muziek en mixes zul je van bekende popmuziek tot alternatieve, obscene vormen van hip hop en soul terugvinden en samen verwerkt tot een geweldige mix. Platen als Super Duck Breaks van DJ Babu noemt hij als zijn grootste invloeden en ook wat hem ertoe zette een van de beste te worden. Lees hier meer over deze plaat.

 

Ook heeft Deejay Irie op alle 6 continenten shows achter de rug en met zijn decennia aan ervaring vindt hij succes in alles wat hij doet als (cinematic) deejay, turntablist en nu ook radiohost. Met Doowutyalike probeert hij zijn ervaring en liefde voor muziek over te brengen naar de luisteraars. Sinds 2009 doet hij ook al online radioshows onder de naam IrieRadio; een manier voor hem om beter te presteren, keer en keer.

 

 

Toch heeft Deejay Irie voor zijn DJ jaren zichzelf op andere manieren de Hip hop scene ingewerkt. Zo was de originele opening richting het genre via dans; vrienden van Irie waren bezig ermee, waardoor Irie zelf ook zijn interesse ervoor vond en zich uiteindelijk verder ontwikkelde tot de DJ die hij vandaag is.

 

Doowutyalike voor Deejay Irie:

Het lokale, Groningse talent is voor Irie degene in de spotlights van Doowutyalike. Samen met Jelger Staal, de ‘radiostem’ achter Doowutyalike, en Lukas Galisch achter de techniek probeert hij elke week weer nieuw, onbekend talent in de alternatieve scene naar boven te brengen. Met zijn skills als een van de beste scratchers en turntablists van de wereld staat hij elke week weer voor jullie klaar.

 

Bekijk hier het interview met Irie Weergang!