Lukas Galisch

De sound engineer van Doowutyalike is ook gelijk de jongste van de drie. Lukas Galisch, een Duitse 22-jarige student uit Groningen, zorgt voor de techniek van Doowutyalike, maar deelt vaak ook zijn interesse en passie voor muziek en productie in de show.

 

Al sinds zijn 11e is Lukas in aanraking met de hip hop scene. Zijn eerste stereoset was een stepping stone de muziekwereld in; urenlang radio luisteren tot diep in de nacht. Vooral de House muziek die ’s nachts in het weekend werd gespeeld sprak tot hem. De opkomst van DJs en hun werk en de fascinatie voor het vak kwam toen, er werd geluisterd naar hoe de meesters het deden en de trucjes werden snel ontrafeld: De liefde en droom om DJ te worden was geboren.

 

Toen Lukas daarna de straat op ging, kwam hip hop in beeld voor hem. Al snel was de switch van house naar hip hop muziek duidelijk, dus was de keuze om zich verder te verdiepen makkelijk. De oude school en gesamplede beats van oude drumcomputers met hun stoffige sound spraken tot hem en strakke rijmschema’s met harde punchlines waren een must. Ondanks zijn leeftijd is de oudere hip hop degene die hem het meest ligt. Ook productie en zelf beats maken is een van zijn interesses en bezigheden, al dan wel op nieuwe equipment.

 

Om een idee te krijgen van zijn muziek:

 

Dankzij de weg in de hip hop scene heeft Lukas ook een andere hobby eraan overgehouden: Het verzamelen van sneakers, iets wat hand in hand gaat met de cultuur van de hip hop scene. Talloze paartjes en merken hebben zijn handen gepasseerd, van Nike tot Asics, dus op beurzen zul je hem misschien tegenkomen.

 

Doowutyalike voor Lukas:

Ondanks zijn rol als sound engineer is Doowutyalike voor Lukas ook gewoon een outlet voor zijn passie voor muziek en zijn interesse in de hip hop scene. De doelen voor hem met Doowutyalike wijken dus niet af van die van de andere twee: Betaalde radio eventueel maken, maar vooral het showcasen van onderbelicht (Gronings) muziektalent zoals hemzelf.

 

Bekijk hier het interview met Lukas Galisch!